Meer dan 40 jaar ervaring in food en non food producten in Noord-Brabant Hulp nodig bij je bestelling? 013 - 571 17 90
 

Prijsverhogingen handschoenen door transportproblemen

Prijsverhogingen handschoenen door transportproblemen

"Na de eerste uitbraak van COVID-19 is de export vanuit Azië drastisch afgenomen en hebben rederijen hun schepen uit de vaart gehaald. Inmiddels is de productie flink opgeschaald en zijn er op dit moment wereldwijd onvoldoende containers beschikbaar om producten tijdig te vervoeren naar hun bestemming. Daarnaast zijn de vrachtkosten van de containers drastisch gestegen naar een prijsniveau van bijna 9.000 euro per container in plaats van 2.400 euro (juni 2020). Voor producten die wij importeren met een relatief lage waarde, zoals koffiebekers en food service producten heeft dit een groot negatief effect op de prijs en zullen de prijzen fors stijgen aankomende maanden en wij zijn helaas genoodzaakt om per 1 februari de prijzen aan te passen.

De vraag naar handschoenen is nog steeds 2x zo groot als de totale productiecapaciteit en helaas worden wij nog steeds geconfronteerd met doorstijgende inkoopprijzen bij de producenten. Gelukkig hebben wij voldoende handschoenen beschikbaar om u te kunnen voorzien van een passend alternatief en ook verwachten wij de aankomende maanden veel containers binnen in de haven van Rotterdam. Gelukkig zit daar ook beschermkleding bij en kunnen wij onze klanten in de Food Industrie weer voorzien zodat de productie niet in gevaar komt.

Gedurende deze hectische periode wij op uw flexibiliteit en begrip. We verontschuldigen ons ervoor dat we door de effecten van de COVID-19-pandemie niet langer kunnen vasthouden aan de oorspronkelijke prijzen en dat we de marktprijzen moeten volgen om de levering van handschoenen en beschermkleding aan u veilig te stellen."

Bericht van onze wegwerp handschoenen leverancier.