Meer dan 30 jaar ervaring in food en non food producten in Noord-Brabant Hulp nodig bij je bestelling? 013 - 571 17 90
 

SAUVIGNON BLANC-VIOGNIER

SAUVIGNON BLANC-VIOGNIER
SAUVIGNON BLANC-VIOGNIER
Inhoud: 12x75cl

Brabantse Aspergewijn 2016

Het prachtige Château de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld. Naast de prachtige kasteeltuinen beschikt Château de Margon over oude wijngaarden en een eigen, moderne wijnmakerij. De familie Teisserenc, eigenaar van het nabijgelegen Domaine de l’Arjolle, is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wijnen. De Hauts de Margon 2015 is een frisse witte wijn van sauvignon blanc, viognier en een vleugje droge muscat. Wijnkoperij van Bilsen heeft deze uniekblend zelf samengesteld, in nauwe samenwerking met de familie Teisserenc van Domaine de l'Arjolle. De wijn is uitermate fris en zuiver. Daarnaast was 2015 een uitzonderlijk goed jaar voor Zuid-Franse druiven.

 

Proefnotitie:

Zachte frisse witte wijn. Karakteristieke geur van appel maar ook van tropisch fruit. Mooie combinatie van de frisheid van de sauvignon, die er ook echt uitknalt en het kruidige van de viognier die ook ervoor zorgt dat het een mooie ronde wijn wordt.

 

Drinken bij:

Heerlijk als aperitief. Deze wij is natuurlijk niet voor niets gekozen als lekkerste bij de Brabantse Asperges met ham, ei en roomboter ! Maar ook bij Asperges met gerookte zalm en Beurre Blanc is het genieten!